Nume cont auditor energetic:

Parola:

CALENDAR EVENIMENTE

Mai 2023
Du Lu Ma Mi Jo Vi Sa
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

ABONARE NEWSLETTER

OK

STIRI & COMUNICATE DE PRESA

20 apr 2023, ora 15:39
CONVOCATOR ADUNAREA GENERALĂ OAER 3 Mai 2023, ora 14:00 - sedință online, platforma [...]
15 feb 2023, ora 11:27
Auditorul energetic va decide dacă o clădire este sau nu ecologică   Noile [...]
14 feb 2023, ora 16:29
Comunicat OAER Softul ENERG+ gata de utilizare   Vineri 10 febr 2023 s-a [...]
19 ian 2023, ora 15:26
Start pentru digitalizarea prin PNRR 15 Februarie 2023     Ministerul [...]
19 ian 2023, ora 13:49
Cursuri SRI, LEVEL(s) și ENERG+ Promoție SRI & LEVEL(s)     Formular [...]

PUBLICITATE

PARTENERI

REHVA

SPONSORI EVENIMENTE

Conferinte

‹ Inapoi la Conferinte

CLIMA 2022


Al 14-lea Congres Mondial HVAC al REHVA

este gata de start

 

Între 22 și 25 mai 2022, TVVL (Societatea Olandeză pentru Tehnica și Ingineria Instalațiilor) și Universitățile Tehnice din Delft și Eindhoven organizează la Rotterdam al 14-lea Congres Mondial HVAC al REHVA. “Putem spune că am îndeplinit toate condițiile să facem din acest congres un mare succes. Am alcătuit deja un program preliminar minunat. În ceea ce privește conținutul, lucrăm la o listă de speakeri de top, workshopuri inovatoare și prezentări de nivel înalt. Pe lângă toate acestea, vom pune la dispoziția participanților și un program social și cultural unic."

“Atât programul, cât și chestiunile organizatorice pentru primirea tuturor oaspeților sunt în grafic. Obiectivul nostru principal este să facem din CLIMA 2022 cel mai versatil și divers congres organizat vreodată de REHVA. Participanții vor observa aceste aspecte în conținutul și forma congresului, dar și în cadrul programului de activități și evenimente sociale.”, spune  Atze Boerstra.

 

 

    BUY YOUR TICKET NOW    

 

 

Discursul principal de deschidere

În timpul interviului, Atze Boerstra și Lada Hensen Centnerová au dezvăluit câteva informații despre program. Va fi foarte antrenant pentru cei din mediul academic, specializați în tehnica instalațiilor cât și pentru reprezentanții producătorilor, instalatorilor, inginerilor consultanți, proiectanților de sisteme HVAC, dezvoltatorilor imobiliari și administratorilor de clădiri. Congresul începe duminică cu o excursie specială în Rotterdam și continuă după-amiaza cu un eveniment de deschidere incitant. Marjan Minnesma va susține un discurs de deschidere electrizant. Marjan este directorul fundației olandeze Urgenda, o organizație care a reușit prin intermediul acțiunilor juridice pe care le-a întreprins să forţeze guvernul olandez să aplice mai repede măsuri drastice pentru combaterea schimbărilor climatice. Ea este cea mai influentă persoană din Olanda când este vorba de a pune și a menține tranziţia energetică în prim plan.

 

Cele 5 tematici ale congresului

“Cele 3 zile principale ale congresului vor avea una sau două tematici fiecare. Acest lucru nu înseamnă că în aceste date vom programa sesiuni și întâlniri doar în cadrul tematicilor stabilite, dar ele vor reprezenta partea importantă. De asemenea, discursurile principale vor fi legate de tematica din ziua respectivă”, spune Lada Hensen Centnerová. Luni vom avea „Sănătatea și Confortul’, marți, „Energia” și „Studiul & Educația”, iar în ultima zi, miercuri, „Digitalizarea” și „Circularitatea” sunt interesele principale.

 

Covid-19 și ventilarea

Foarte mulți speakeri au fost contactați și mare parte au confirmat deja.  Boerstra este foarte entuziasmat de prezentarea pe care o va susține luni profesoara Lidia Morawska. Ea este director al Laboratorului International pentru Calitatea Aerului și Sănătate, în cadrul Universității Tehnice din Queensland (QUT). Ea a fost numită recent, unul dintre cei mai influenți 100 de oameni din lume, de către publicația TIME pentru articolele și activitățile sale legate de calitatea aerului și transmiterea bolilor infecțioase. Lidia Morawska va susține luni, 23 mai, o prezentare despre traseele de transmitere a Coronavirusului pe calea aerului și importanța ventilării în această problemă. În prezentarea ei va explica, printre alte lucruri, cum ea, împreună cu alți colegi, au reușit să convingă Organizația Mondială a Sănătății să includă ventilarea pe lista măsurilor standard pentru combaterea Covid-19. Boerstra spune: “După Lidia, profesorul Arsen Melikov de la Universitatea Tehnică Olandeză va susține schimbarea felului cum privim ventilarea; el va explica cum crede că va schimba pandemia Covid-19 modul cum vom ventila clădirile în viitor. Arsen este specialist în mecanica fluidelor, distribuția aerului, mediul interior și transferul de căldură. În trecut a fost implicat în mai multe proiecte REHVA. El a fost, de exemplu, coautor al Ghidului 19 REHVA despre “mixarea ventilării” și a Ghidului 23 despre „ventilarea prin deplasare”. Informaţii despre speakerii principali găsiţi aici.

 

Multe rezumate pentru un program divers

Lada Hensen:”Până acum am primit peste 600 de rezumate de la autori din 44 de țări. Aceste prezentări și lucrări formează baza programului științific foarte divers al congresului nostru. De asemenea, destul de mulți oameni au trimis idei pentru subiectele workshopurilor. Cele mai multe rezumate primite sunt pentru una din tematicile de marți, anume „Energia”. Este evident că preocuparea pentru tranziția energetică generează o cantitate imensă de cercetări internaționale, creând astfel o efervescență în realizarea prezentărilor și workshopurilor pe această temă.” “Marți, am legat intenționat tematica “Energia” de “Studiul & Educaţia”, tocmai pentru că tranziția energetică  și reducerea emisiilor de CO2 reprezintă o provocare enormă pentru domeniul instalațiilor. Cu greu putem găsi o țară care să nu se confrunte cu lipsa personalului calificat. Din acest motiv este vital pentru noi să găsim soluții inovatoare pentru a instrui oameni noi (și asta foarte repede), prin intermediul unor căi de învățare moderne. Dorim să discutăm explicit aceste aspecte cu toți cei prezenți la congres”, spune Boerstra. “De asemenea, considerăm cruciale și alte tematici, cum este “Circularitatea”, pentru că va avea o influență decisivă asupra viitorului profesiei noastre. Din fericire, am primit niște rezumate foarte bune și pentru acest subiect. În plus, vom organiza și un workshop dedicat despre “tehnica de construcție circulară”.” El subliniază că programul final va fi compilat de Comitetul Științific Executiv condus de Laure Itard şi Lada Hensen Centnerová, cei doi vicepreședinți. Un rol esențial îl va avea și Consiliul Consultativ Internațional (IAB). Consiliul este alcătuit din mai mulți experți europeni care au experiență în organizarea la scară mare a evenimentelor științifice internaționale.

 

Digitalizarea, Sănătatea & Confortul

Nu toate rezumatele sunt pentru tematica “Energia”. “Așa cum am menționat, aici avem cele mai multe, și anume 240, dar și un subiect ca “Digitalizarea” este foarte popular cu mai mult de 100, în timp ce “Sănătatea & Confortul” a adunat aproximativ 200”, spune Hensen Centnerová. Lucrările au fost studiate de un grup de aproximativ 200 de specialiști, iar la jumătatea lunii februarie cei care au trimis prezentări au fost informați dacă acestea au fost acceptate sau este nevoie să le revizuiască.” Atze Boerstra mai adaugă: “Congresul nu este doar pentru cei care trimit rezumate și lucrări. Noi credem că acest eveniment este foarte important și pentru cei care nu vor avea prezentări. Dacă veniți la Rotterdam în mai, va fi suficient timp și pentru interacțiunea cu ceilalți participanți. Clima 2022 oferă posibilitatea – după doi ani de întâlniri prin intermediul Zoom, Team sau alte soluții digitale – de a schimba față în față cunoștințe și idei despre tehnica construcțiilor.

 

Centru nou-nouț pentru congres

Congresul va avea loc la Centrul de Convenții Ahoy Rotterdam (RACC), un proiect contemporan și fezabil în partea de sud a orașului. “Foarte important este că această locație oferă numeroase săli unde pot fi organizate prezentări, workshopuri dar și sesiuni interactive. În plus, designul etajelor oferă posibilitatea creării unui ambient perfect pentru promovarea sponsorilor, dar și pentru interacțiunea participanților între sesiuni.” “De asemenea, foarte important pentru mine”, continuă Boerstra, “sălile sunt deja protejate împotriva Covid-19, având tavane înalte și un sistem de ventilare excelent proiectat. Mai mult, vom monitoriza calitatea aerului, în special concentrația de CO2, pe tot timpul congresului.”

 

Excursii, dineuri și activități

În completarea sesiunilor de la RACC, organizatorii pregătesc o varietate de evenimente sociale și culturale. “Duminică, vom începe cu două excursii în Rotterdam. Veți putea admira arhitectura impresionantă a orașului, dar vă veți bucura și de o plimbare prin faimosul și fascinantul său port. Considerăm că vizitatorii care vor sosi în weekend vor avea astfel minunata oportunitate să se familiarizeze cu orașul în modul cel mai plăcut. Nu uitați de întâlnirea anuală REHVA, în sâmbăta și duminica dinaintea congresului. În principiu, acest eveniment este doar pentru invitați și pentru membrii comitetului RHEVA. Însă, ei pot participa și la excursiile organizate duminică dimineață. Participanții vor beneficia și de activități sportive în fiecare zi, înainte de începerea programului normal. Din acest motiv este bine să aduceți și echipament sportiv. O minte sănătoasă într-un corp sănătos vă va ajuta cu siguranță să participați într-un mod cât mai eficient la cele trei zile ale congresului. Dineurile vor fi organizate în fiecare seară, culminând cu dineul de gală din data de 24 mai, iar rezervările trebuie făcute individual. Împreună cu ISSO vom organiza excursii tehnice la proiectele speciale din zonă. În plus, Young REHVA va avea luni seara un eveniment specific pentru tinerii participanți”, spune Hensen Centnerová.

 

Primul eveniment hibrid

Organizatorii sunt convinși că al 14-lea Congres Mondial HVAC al REHVA va fi un succes. Semnalele de până acum sunt mai mult decât promițătoare. Câteva companii internaționale renumite, printre care și Carrier, sunt deja sponsori oficiali. “Avem convingerea că acest congres va evolua într-un eveniment foarte atractiv și divers. De exemplu, acesta este primul congres Clima cu adevărat hibrid, adică o parte din sesiuni și prezentări vor fi disponibile online prin intermediul unei platforme digitale dedicate, şi pot fi urmărite live de oriunde din lume, iar altele pot fi vizualizate mai târziu”, spune Boerstra. “Dar țineți minte că această metodă nu va putea înlocui niciodată prezența fizică și interacțiunea “old-school”. Nu întârziați și înregistrați-vă astăzi prin intermediul websiteului nostru. Nu ratați oportunitatea unică de a participa între 22 și 25 mai la Congresul CLIMA 2022, în frumosul oraș Rotterdam.”

 

Mai multe informații despre program, bilete și alte facilități găsiți pe www.clima2022.org.

Dacă aveți întrebări legate de congres contactați-ne la info@clima2022.org.

© 2023 OAER