Certificatele de Performanță Energetică a Clădirilor (CPE) există de mai bine de 10 ani și sunt gata să dăinuie. În teorie, ele există cu un motiv întemeiat – pentru a indica performanța energetică a clădirilor, pe care le folosim în viața noastră de zi cu zi. Pentru cumpărătorii de proprietăți imobiliare, CPE-urile ar trebui să servească drept punct de referință pentru calitățile de performanță energetică a proprietății de care sunt interesați și prin urmare, ca instrument de evaluare a valorii investiției lor. Pentru proprietari și administratorii de proprietăți, CPE-urile ar trebui să fie o referință pentru evaluarea stării existente a clădirii și să sprijine luarea deciziilor informate în întreținerea, renovarea și managementul clădirii. În sfârșit, pentru instituțiile de la nivel regional, național și european, CPE-urile sunt concepute ca o referință pentru evaluarea calităților generale ale fondului de clădiri și politicile aferente.
Cel puțin în teorie, totul sună grozav. Dar chiar funcționează? Se realizează valoarea implicată în teorie care sprijină implementarea politicilor și legislației din spatele schemelor CPE? Cum s-a transpus în realitate scopul prevăzut inițial al CPE-urilor? Și ce cred oamenii – de la proprietarii de case la dezvoltatorii de scheme CPE și toți cei din mijloc – cu adevărat despre CPE-uri?
Alăturați-vă roadshow-ului U-CERT din România pentru a afla ce resurse și instrumente sunt pregătite pentru a fi valorificate imediat datorită activităților întreprinse de echipa U-CERT în perioada de implementare a proiectului U-CERT.
Program orientativ (10:30 - 12:30)
Consorțiul U-CERT