Nume cont auditor energetic:

Parola:

CALENDAR EVENIMENTE

Iunie 2024
Du Lu Ma Mi Jo Vi Sa
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

ABONARE NEWSLETTER

OK

STIRI & COMUNICATE DE PRESA

24 mai 2024, ora 10:01
COMUNICAT O.A.E.R. privind aplicarea corectă a Mc001/2022 după elaborarea și publicarea [...]
23 mai 2024, ora 11:32
REHVA MechTalks, REHVA Annual Meeting și ClimaMed Istanbul 2024   Istanbul a găzduit [...]
17 apr 2024, ora 14:27
Revista Ingineria Instalațiilor Nr. 1 / 2024, Anul XLVI   A apărut primul număr [...]
19 mar 2024, ora 10:32
Declarație comună privind EPBD revizuită   Noi, organizațiile subsemnate, ne exprimăm [...]
19 mar 2024, ora 10:13
   Prof. univ. dr. arh. Șerban Țigănaș Decanul Facultății de Arhitectură din [...]

PUBLICITATE

PARTENERI

REHVA

SPONSORI EVENIMENTE

Comunicate presa & Stiri

‹ Inapoi la Comunicate presa & Stiri

REHVA MechTalks, REHVA Annual Meeting și ClimaMed - Istanbul 2024


REHVA MechTalks, REHVA Annual Meeting și ClimaMed

Istanbul 2024

 

Istanbul a găzduit în perioada 15-18 Mai 2024 trei evenimente importante pentru domeniul încălzirii, ventilației și aerului condiționat. REHVA MechTalks (15 Mai), Întâlnirea Anuală REHVA (16-17 Mai) și ClimaMed (17-18 Mai) au adus pe malurile Bosforului unii dintre cei mai renumiți specialiști HVAC pentru a găsi și propune soluții la provocările pe care le întâmpinăm din cauza schimbărilor climatice.

 


Cătălin Lungu - Președinte REHVA, Ioan Silviu Doboși – Președinte AIIR, Ilinca Năstase – Prorector UTCB, Andrei Burlacu – Decan Facultatea de Construcții și Instalații TUIași, Emil Iakabos – Vicepreședinte AIIR – Filiala Valahia, și Marius Balan - Vicepreședinte AIIR – Filiala Moldova-Iași, alături de ceilalți membri care au completat echipa țării noastre, au lăsat și de această dată o impresie pozitivă contribuind cu succes la atingerea scopului acestei întâlniri.    

REHVA Mechtalks 2024 a avut loc în prima zi și a fost axată pe subiectele actuale, cu accent pe criza climatică și sustenabilitate. Conferința a reprezentat cadrul perfect pentru prezentarea și propunerea unor modalități inteligente de conservare a mediului și de îmbunătățire a calității aerului în clădiri, precum și decarbonarea acestora. Discuțiile s-au concentrat pe dezvoltarea de soluții de inginerie eficiente și tehnologii ecologice, dar și pe pașii care trebuie urmați pentru atingerea țintelor stabilite la nivel european.

 


În cadrul acestei conferințe, Cătălin Lungu a susținut o prezentare, pe care o puteți vizualiza pe linkul de mai jos, despre barierele și oportunitățile pe care le prezintă noua EPBD 2024. Citește prezentarea

După această zi plină de întâlniri și discuții, gazdele de la TTMD au invitat Asociațiile Membre și Susținătorii REHVA la recepția de bun venit, surprinzând pe cei prezenți cu o croaziera de neuitat pe Bosfor. click pentru mai multe poze

 

REHVA a organizat pe 16 mai Întâlnirea Anuală și Competiția Studențească. Reuniunea comitetelor REHVA a avut în prim plan activitățile interne, membrii concentrându-se pe problemele și inițiativele cheie legate de organizație. De asemenea au fost prezentate rezultatele din 2023 și planul de activități pentru 2024. 

Competiția Studențească REHVA (vezi aici câștigătorii) a oferit participanților oportunitatea de a-și prezenta lucrările în fața unui juriu prestigios și de a deveni membri ai Comunității Tinerilor Profesioniști REHVA, care odată cu trecerea anilor a crescut, devenind un adevărat spațiu de interacțiune și colaborare. Pentru primirea noilor membri în comunitate s-au organizat activități sociale și de relaxare pentru a se familiariza într-un mod cât mai plăcut cu rețeaua REHVA din toată Europa și nu numai.

Pe 17 Mai, în prima parte a zilei, a avut loc a 68-a Adunare Generală și ședința plenară a Asociațiilor Membre, odată cu acestea încheindu-se Întâlnirea Anuală REHVA 2024.

Ziua a continuat cu deschiderea Congresului Mediteraneean ClimaMed – Ediția XI, care este integrat în ciclul de 3 ani al conferințelor REHVA (Clima, ClimaMed și Cold Climate) și a fost organizat de AICARR, AICVF, ATECYR, OE și TTMD. Evenimentul din acest an a avut motto-ul „Către clădiri și orașe decarbonate” și a adus o contribuție semnificativă la soluționarea problemelor puse umanității de schimbările climatice. Printre subiectele abordate s-au numărat sistemele de răcire cu un consum redus de energie, IoT și GIS pentru proiectarea și monitorizarea HVAC, soluții și reglementări HVAC pentru microclimatul urban și cald, utilizarea surselor de energie regenerabile în clădiri și eficiența energetică, standardizare și reglementări, și progresele sistemelor și echipamentelor HVAC pentru reziliența la schimbările climatice.

Pe 18 Mai ClimaMed s-a încheiat, dar anul 2024 continuă cu alte evenimente de marcă dedicate reducerii amprentei de carbon și performanței energetice a clădirilor, dintre care menționămBuildSim Nordic, Sustainable Energy Day, Int. Building Physics Conference, CN AIIR 2024, REHVA 10th Brussels Summit și 55th International HVAC&R Congress and Exhibition.

© 2024 OAER